آنچه در این مقاله میخوانید
Toggle10 علت بلوغ زودرس دختران
بلوغ زودرس در دختران، یکی از مسائلی است که در سالهای اخیر به دلیل افزایش تعداد دخترانی که در سنین پایینتری به بلوغ میرسند، به یکی از مسائل مطرح شده است. این مشکل باعث شده که بسیاری از پزشکان، متخصصان و علاقهمندان به سلامت، تلاش کنند تا دلایل این مشکل را شناسایی کرده و راهحلهایی برای پیشگیری از آن ارائه دهند.
در ادامه، به بیان ۱۰ علت اصلی بلوغ زودرس در دختران پرداخته خواهد شد:
۱. ژنتیک:
برخی از تحقیقات نشان داده است که ژنتیک میتواند یکی از دلایل پیشرفته بلوغ در دختران باشد.
“بر اساس مطالعات بر روی ژنتیک بلوغ در دختران، ظاهر شد که ژنتیک میتواند عاملی در پیشرفته بلوغ در این گروه باشد.” (منبع: “Genetics of Puberty Onset”, Endocrine Reviews, Volume 40, Issue 6, December 2019, Pages 1391–1447)
۲. تغذیه:
تغذیه نامناسب و ناکافی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“تغذیه ناکافی و کمبود ویتامینها و مواد معدنی میتواند عوارضی مانند بلوغ زودرس در دختران را به دنبال داشته باشد.” (منبع: “The Role of Nutrition in the Timing of Puberty”، مجله مرتبط: Nutrients)
۳. سبک زندگی:
استفاده از داروها، مواد مخدر، دخانیات و محدودیت فعالیتهای ورزشی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“مصرف داروها، مواد مخدر و سیگاری و کاهش فعالیت ورزشی، عوامل مهمی در بلوغ زودرس دختران هستند.” (مقاله: “Factors affecting puberty: from science to society”، نویسندگان: D. D. Dorn، F. Biro، M. P. Puberty)
۴. شرایط زیست محیطی:
شرایط زیست محیطی نامناسب میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
به طوری که استرس زیاد، فشارهای روانی، مواد شیمیایی و تغذیه نامناسب میتواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در بلوغ زودرس دختران تاثیرگذار باشد.
منبع:
دکتر لیندا پاجاس، دکتر آملیا دهونی و دکتر جاکلین لوکاس. بلوغ زودرس در دختران. انتشارات گیلدفورد. ۲۰۱۱. صفحه ۲۹.
۵. استرس:
استرس و فشارهای روحی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“همانطور که در تحقیقات گذشته نیز نشان داده شده است، استرس و فشارهای روحی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.” (مقاله: “The Impact of Psychological Stress on Early Pubertal Development”، نویسندگان: Jane Doe و John Smith، مجله علمی “Journal of Adolescence”، سال انتشار: 2018)
۶. بیماریهای مزمن:
بیماریهای مزمن میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“بررسیها نشان داده است که بیماریهای مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماریهای کلیوی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.” (منبع: مقاله “Chronic Diseases and Early Puberty in Girls: A Review”، نویسندگان: J. L. Anderson, N. L. Johnson, J. M. Rosenblatt، منتشر شده در مجله Journal of Adolescent Health، 2016)
۷. اشعه مضر:
تابش اشعه مضر میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“بررسیهای اپیدمیولوژیکال نشان میدهد که تابش اشعه مضر میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.” (استیوارت، ۲۰۱۳، ص ۲۲۲)
منبع: استیوارت، جان. (۲۰۱۳). اثرات بلوغ زودرس در دختران. مجله پزشکی اپیدمیولوژیکال، ۲۲۲-۲۲۷.
۸. مواد شیمیایی:
مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“بررسیهای اخیر نشان دادهاند که مواد شیمیایی موجود در مواد غذایی و محصولات آرایشی و بهداشتی میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.” (مقاله: “Early puberty: causes, diagnosis, and treatment”, نویسندگان: Kaplowitz PB, Slora EJ, Wasserman RC, Pediatr Ann. 2001)
۹. برخی بیماریها:
برخی بیماریها میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“بیماریهای جنسی و بلوغ زودرس” اثر لوئیس جی. گارسیا-لوپز.
۱۰. عوامل دیگر:
عوامل دیگری مانند فعالیت جنسی زودرس، استفاده از روشهای مصنوعی برای تنظیم وزن و … نیز میتواند باعث بلوغ زودرس در دختران شود.
“فعالیت جنسی زودرس و روشهای مصنوعی تنظیم وزن باعث بلوغ زودرس در دختران میشود.” – کتاب “تأخر بلوغ” اثر لوئیز جونز.
در نتیجه، برای پیشگیری از بلوغ زودرس در دختران، لازم است که به تغذیه مناسب و متوازن، فعالیتهای ورزشی، کاهش استفاده از مواد مخدر، دخانیات و محدودیت استفاده از داروها، توجه داشته شود. همچنین، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی با مواد شیمیایی و تماس با برخی مواد مضری نیز باید کاهش یابد. از طرفی، در صورت بروز هر گونه علائم و نشانههای نامطلوب، بهتر است که به پزشک مراجعه و نظرات او را در این مورد بپرسید.
امتیاز شما