آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleعلل و نشانه های اختلالات نگران کننده خواب در کودکان
برای هر پدر و مادری دشوار است که بفهمد فرزند آن ها ممکن است دچار اختلال خواب شده باشد. هر چه باشد، هیچ پدر و مادری مایل نیست تمام مدت کودک خود را خواب یا بیدار ببیند. با این حال، مطالعات اخیر تخمین می زنند که نزدیک به 30 درصد از کودکان ممکن است دچار اختلال خواب در طول زندگی خود باشند ؛ در حالی که اختلالات خواب درجات مختلفی دارد، بیشتر آن ها را می توان درمان کرد.
چنانچه خواهیم گفت نکته مهم این است که والدین علائم اختلالات خواب را تشخیص می دهند به طوری که آن ها بتوانند فرزند خود را به دلایل اصلی درمان کنند.اختلال خواب در کودکان از مواردی است که باید بسیار جدی گرفته شود،چون اگر این مورد حل نشود ممکن است باعث اختلالات دیگری در آینده کودک شود و مشکلاتی را برای کودک شما به وجود بیاورد.
یکی از مهم ترین کلیدهای درک چگونگی شناسایی مشکلات خواب در کودکان، این است که آن ها با توجه به سن شان به چقدر خواب نیاز دارند.
نشانه های اختلال خواب در کودکان چیست؟
کودکان به چقدر خواب نیاز دارند؟
هفته 1تا4 :نوزادان حدود 16 تا 17 ساعت در روزانه می خوابند و 1 تا 3 ساعت بیدارند. با این حال، اغلب نوزادان چرخه خواب شبانه / روز را ایجاد نکرده اند، بنابراین دوره های خواب و بیداری آن ها می تواند در تمام ساعات روز تغییر کند. اغلب والدین باید برنامه خواب خود را برای نوزاد تنظیم کنند.
1تا4ماهگی:کودکان در این سن هنوز در حدود همان ساعت خواب هستند، اما چرخه های خواب شبانه آن ها شروع به تغییر می کنند، با اینکه آن ها بیشتر در شب می خوابند،هنوز برای شیر خوردن بیدار می شوند.
4ماهگی – 1 سال – کودکان در این سن نیاز به 14 تا 15 ساعت خواب دارند. با این حال بسیاری از آن ها در بیشتر طول شب می خوابند و در طول روز و عصر 3 بار چرت می زنند. در طی این مدت واقعا مهم است عادت های خواب سالم برای فرزندتان ایجاد کنید.
1تا3 سال – اغلب کودکان نوپا حدود 12 تا 14 ساعت به خواب نیاز دارند اما اغلب به خاطر برنامه های والدین و بچه های بزرگ تر در خانه کم تر می خوابند. آن ها به احتمال زیاد چرت صبح هنگام و اوایل شب را از دست می دهند و دوست دارند تنها چرتی در روز بزنند.
3تا6 سال – تقریبا 11 تا 12 ساعت خواب. کودکان کم سن و سال ممکن است هنوز به چرت کوتاهی در طول روز نیاز داشته باشند، اما نیاز به چرت معمولا تا زمانی که وارد کلاس اول می شوند کاهش می یابد.
7تا12 سال – کودکان این گروه های سنی حدود 10 تا 12 ساعت خواب شبانه نیاز دارند اما اغلب تنها حدود 9 تا 10 ساعت می خوابند.
13تا 18 سال – نوجوانان در این سن حدود 8 تا 10 ساعت خواب نیاز دارند، اما به ندرت مقدار مورد نیاز را دریافت می کنند. تکالیف مدرسه و فعالیت های مدرسه اغلب در خواب شبانه آن ها اختلال ایجاد می کند. اکثر نوجوانان حدود 6 تا 8 ساعت می خوابند.
علائم اختلالات خواب در کودکان
1. خواب روزانه بیش از حد (EDS)
EDS، اختلالات خواب در کودکان و بزرگسالان منجر به خواب آلودگی روزانه می شود. خیلی معمول نیست که بچه ها بیش از اندازه احساس خستگی کنند. با این حال، اگر خواب آلودگی روزانه آن ها نسبتا منظم است، به خوبی می تواند با اختلال خواب مرتبط باشد، حتی اگر به نظر برسد که در طول شب به اندازه کافی خوابیده باشند. اگر کودک تان در طول روز احساس خواب آلودگی کند، در سنینی که بیشتر بچه ها چرت نمی زنند در بیدار شدن صبح مشکل دارند، یا فقط کمبود انرژی در طول روز داشته باشند، ممکن است دچارEDS شوند. اختلالات خواب مشترک که علایم EDSدارند عبارتند از:گرفتگی تنفس بازدارنده، حمله خواب و سندرم بی قراری پا.
2. مشکل خواب
اگر کودک تان اغلب در خوابیدن مشکل دارند و یا از اینکه خیلی زودتر از معمول بیدارمی شود شکایت کند، ممکن است نشانه ای از بی خوابی باشد. بی خوابی در کودکان می تواند از عوامل مختلفی از جمله استرس، درد و یا اختلالات ذهنی ناشی شود. استرس می تواند ناشی از مشکلات مربوط به مدرسه ، مسائل اجتماعی، مسائل خانوادگی و یا تغییر در الگوهای زندگی عادی آن ها مانند رفتن به یک شهر جدید باشد.
علائم اختلال خواب در کودکان
3. خر وپف از علائم اختلال خواب در کودکان
این به خودی خود مضر نیست چون فقط یک صدا ناشی از ارتعاشات در راه تنفسی فوقانی است. با این حال، ارتعاشات می تواند ناشی از انسداد باشد که در آن هوا به طور موثر به ریه ها نمی رسد، که می تواند منجر به اختلال خواب شود. خروپف در کودکان اغلب به عنوان یکی از اختلال خواب در بزرگسالان محسوب نمی شود. برخی از علل شایع خر خر در کودکان عبارتند از:عفونت تنفسی، گرفتگی بینی، انحراف بینی، یا و بزرگ شدن لوزه ؛ با این حال، تعداد کمی از کودکانی که خر خر می کنند ممکن است آپنه داشته باشند ، که می تواند ناشی از برخی از موارد بالا خرو پف باشد. حدود 3 درصد از کودکان از گرفتگی تنفس بازدارنده (آپنه )رنج می برند.
4. کابوس ها از علائم اختلال خواب در کودکان
کابوس ها، رویاهای ترسناکی هستند که در طول خوابREM رخ می دهند و می توانند کودک را با وحشت، تهدید و ترس از خواب بیدار کنند و به سختی به خواب روند. کابوس های شبانه در کودکان 3 ساله بسیار رایج است و می تواند به طور متناوب بین سنین 6 تا 10 سال رخ دهد. معمولا کابوس ها بعد از سن 10 سالگی کمتر می شود. کابوس ها اگر زیاد اتفاق بیفتند و در طول شب کودک را از خواب بیدار کند می تواند منجر به اختلال خواب شوند. بیداری مکرر می تواند موجب اختلال خواب شود و منجر به مشکلاتEDS ،PTSD اضطراب و مشکلات رفتاری شوند. کابوس ها می توانند از طریق بوجود آیند.
کابوس از علائم اختلال خواب در کودکان است
5.ترس های شبانه از علائم اختلال خواب است
ترس ها از کابوس شبانه تشخیص داده می شوند که کودک هرگز به طور کامل از خواب بیدار نمی شود. از آنجا که کودک به ندرت در طول یک رویداد ترسناک شبانه بیدار می شود، به اندازه کابوس برای آن ها ترسناک نیست، اما ممکن است برای شهادت والدین بسیار ترسناک باشد. اغلب در طول یک شب وحشتناک، کودک در بس تر می نشیند و جیغ می کشد یا گریه می کند. علایم فیزیکی دیگر می تواند وجود داشته باشد از جمله:تعریق، تنفس سریع، افزایش ضربان قلب، گشاد شدن چشم ها (اگرچه کودک خواب است)و فشارماهیچه ها . گاهی اوقات وحشت شبانه در کم تر از 5 دقیقه کودک را به ندرت از خواب بیدار می کند. بهتر است والدین کودک را بیدار نکنند چون ممکن است برای آن ها بسیار ترسناک باشد.
علل این وحشت های شبانه به سیستم عصبی مرکزی ناپخته مرتبط بوده و اغلب دردوران نوجوانی رشد خواهد کرد. مقاله اخیرا منتشر شده در انجمن پزشکان اطفال، نشان می دهد نابهنجاری های خواب کابوس شبانه و ترس های شبانه است.
6. خواب گردی از علائم اختلال خواب می باشد
خواب گردی در کودکان بسیار رایج است و حدود 30 درصد از کودکان بین 3تا 7سال در خواب راه می روند. خواب گردی وقتی رخ می دهد که کودک در وسط شب رختخواب را ترک می کند در حالی که هنوز خواب است. چشمانشان ممکن است باز باشد و ممکن است در حین راه رفتن، کلماتی نامفهوم را زیر لب زمزمه کنند. خواب گردی می تواند بین 5 تا 15 دقیقه یا بیشتر طول بکشد. بیشتر کودکانی که خواب گردی دارند تا نوجوانی همین طور هستند. خواب گردی می تواند خطرناک باشد، به خصوص اگر کودک از پله ها پایین رود ، یا خانه را ترک کند سعی کنید محیط را تا جایی که ممکن است ایمن کنید تا از آسیب جلوگیری کنید. همچنین توصیه نمی شود که در طی خواب گردی کودک را بیدار کنید زیرا موجب ترس و سردرگمی در کودک می شود.
7 علائم اختلال خواب در کودکان
7.شب ادراری از علائم اختلال خواب در کودکان
شب ادراری در اغلب کودکان غیر معمول نیست و به خودی خود دلیل نگرانی نیست. شب ادراری به عنوان اختلال خواب در نظر گرفته نمی شود مگر این که کودک بزرگ تر از پنج سال باشد و حداقل 2 بار در هفته به طور منظم شب ادراری داشته باشد. شب ادراری می تواند ناشی از سابقه خانوادگی ، عقب ماندگی رشد، کنترل پایین مثانه، و پریشانی عاطفی باشد. با این حال، اگر کودک اغلب این تخت را خیس می کند و همچنین خواب آلودگی روزانه را تجربه می کند، می تواند نشانه گرفتگی تنفس بازدارنده (آپنه )باشد.
کاری که می توانید انجام دهید
اختلالات خواب در کودکان نه تنها می تواند باعث بد اخلاقی، کودکان شود بلکه به انواع مشکلات رفتاری در خانه، مدرسه و زندگی اجتماعی منجر شود. اگر فکر می کنید کودک اختلال خواب دارد، اولین قدم این است که پزشک اطفال را ملاقات کنید.
امتیاز شما